Om klubben

Os Kobudokan Karateklubb ble etablert i 1983 av sensei Mihajlo Misic (1940-2003), en av verdens fremste instruktører i Wado Ryu Karate.

Mihajlo Misic grunnla Os Karateklubb

Sensei Mihajlo Misic

Klubbens hovedinstruktør er Cato Bruarøy (7. dan), som også er hovedinstruktør for karateorganisasjonen WIKF Norge og leder av Teknisk komitè i Norges Kampsportforbunds Karateseksjon.

Styreleder er Vidar Mjånes, som var med å etablere klubben i 1983. Han er president for WIKF Norge, styremedlem i Norges Kampsportforbunds karateseksjon og medlem av dommerkomiteen i Kampsportforbundet.

Treningene holdes av en rekke utøvere med lang erfaring fra tradisjonell karate og konkurransekarate. Klubben har en aktiv foreldregruppe som arrangerer reiser, samlinger, stevner og andre arrangement.

Cato Bruarøy og Tatsuo Suzuki

Sensei Cato Bruarøy og Dr. Tatsuo Suzuki

Konkurransesuksess
Os Karateklubb har siden 1980-tallet vært blant de dominerende klubbene på Vestlandet i konkurransesammenheng, og også blant Europas beste i Wado Ryu-karate. Vi fikk blant annet 4 gullmedaljer i Europamesterskapet i WIKF Wado Ryu i 2016. I lag-NM i 2015 hadde Os to av de fire lagene med medaljer i klassen for herrer senior.

Til tross for stor suksess i konkurranser så er det tradisjonell karate som er klubbens hovedsatsing. Barn, ungdom og voksne mosjonister får god trening i et trygt miljø. Vi har egne partier for barn, egne partier for familiekarate og egne konkurransepartier.

Asiatisk kampkunst

Hovedtreningen er tradisjonell karate som blant annet inneholder grunnteknikker, kombinasjoner, kata (form), knivforsvar, sverdforsvar, sittende forsvar og selvforsvar. Flere av klubbens instruktører er også instruktører i Israelsk Militært Forsvar – Krav Maga. Klubbens hovedinstruktør underviser også i kinesiske helseøvelser (Qigong, Taiji, meditasjon).

Gjennom tilknytning til Wado Internationl Karate-Do Federation, en av verdens største karateorganisasjonen, kan vi delta på rundt 15 treningsleirer i året i Norge, samt i land som England, Spania, Sverige, Belgia, Nederland, Danmark, Irland, Portugal, Hellas, USA, med flere.

 

 

Comments are closed.